Cosmetische behandelingen

Verschillende injectables

In ons gezondheidscentrum wordt met twee verschillende soorten injectables gewerkt, namelijk Hyaluronzuur en Botox. Deze injectables hebben beide verschillende kernmerken en worden gebruikt naar aanleiding van uw specifieke wensen. Uw arts zal uitvoerig uw wensen met u bespreken en op basis daarvan een keuze maken voor een van beide injectables.


Hyaluronzuur

Het gebruik van fillers op basis van hyaluronzuur komt veelvuldig voor. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof. Naarmate we ouder worden neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in ons lichaam af waardoor de huid verslapt en rimpels zichtbaar worden. Door hyaluronzuur in te brengen kunnen rimpels minder zichtbaar worden en zelf geheel verdwijnen. Ook kan er met behulp van hyaluronzuur meer volume worden gegeven aan uw gezicht en lippen. Deze injectable is dan ook uitermate geschikt voor het opvullen van (lijntjes rondom) uw lippen, ingevallen wangen en rokerslijnen (bovenliplijn). Tevens is hyaluronzuur effectief bij het behandelen van donkere kringen rondom de ogen, afhangende mondhoeken en het verstevigen van de huid.


Behandeling met hyaluronzuur

Een behandeling met hyaluronzuur neemt maximaal 15 minuten in beslag en is vrijwel pijnloos. Na het inbrengen van het hyaluronzuur wordt het behandelde gebied goed gekoeld waardoor er nauwelijks blauwe plekken ontstaan. U kunt na de behandeling vrijwel gelijk verder met uw dagelijkse bezigheden. Het resultaat van de behandeling is direct zichtbaar, zal binnen enkele dagen optimaal zijn en blijft tot wel een jaar zichtbaar.


Botox

Naast hyaluronzuur wordt er in ons gezondheidscentrum vaak gebruikt gemaakt van Botuline Toxine, ook wel bekend als botox®. Het gebruik van botox is de afgelopen twintig jaar uitgegroeid tot een van de meest voorkomende cosmetische behandelingen. Deze injectable zorgt ervoor dat de spieractiviteit afneemt met als gevolg dat de spier verslapt. Door deze spierverslapping worden frons- en voorhoofdsrimpels verminderd of verdwijnen ze zelf geheel. De spierverslapping als gevolg van een botoxbehandeling is altijd tijdelijk. Na verloop van tijd zal de spieractiviteit weer worden hersteld. Het inbrengen van botox is zeer effectief als het gaat om de behandeling van frons- en voorhoofdsrimpels maar ook bij het verhelpen van rimpels om de ogen (kraaienpootjes). Tevens kunnen wij door het inbrengen van botox op de juiste plekken een wenkbrauwlift uitvoeren.


Behandeling met Botox

De behandeling is vrijwel pijnloos en duurt ongeveer 10 minuten. Daarna zal het behandelde gebied zorgvuldig worden gekoeld om blauwe plekken tegen te gaan. Na de behandeling kunt u uw dagelijkse bezigheden gelijk weer hervatten. Wij raden u aan om de eerste dag na de behandeling niet intensief te sporten en geen sauna te bezoeken.